Vital vitaminok

ff

A vércsoportoknak megfelelő, komplex táplálékkiegészítők

Dr. Peter J. D’Adamo amerikai orvos munkássága nyomán szédületes sebességgel terjedt el a világban a vércsoportoknak megfelelő táplálkozás. Alappillérül az a hipotézis szolgált, hogy mivel őseinknél a négy fő vércsoport kialakulásában jelentős szerepet játszott a táplálkozás, nem zárható ki, hogy az egyes vércsoportokhoz fejlődéstanilag tartozó táplálkozás, nagymértékű eltérés egészségkárosodáshoz vezet.

Ebből az elméletből kiindulva dr. D’ Adamo és munkatársai élelmiszerek százait vizsgálták, vajon mennyire összeférhetők a különböző vércsoportú vörösvértestekkel, feltevésük beigazolódni látszott. Bizonyos élelmiszerek kivonatai az egyes vércsoportok vörösvértestjeit kicsapták – tudományos kifejezéssel élve, agglutinálták –, s ezért a jelenségért a növényi és állati eredetű élelmiszerek egy részében található úgynevezett lektinek tehetők felelőssé. Ezek a különleges „ragasztóanyagok” a vörösvértestek felületén találhatóak, a vércsoportot meghatározó, speciális cukoralkotókhoz kötődnek és szinte összeragasztják a vörösvértesteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását. Mivel ezek a cukoralkotók nemcsak a vérben, hanem más szövetféleségekben is megtalálhatóak, az adott vércsoportnak nem megfelelő táplálék a szerveket közvetlenül is károsíthatja.

D’Adamo doktor és munkatársai  meghatározták, hogy az adott vércsoportnak megfelelő táplálkozás esetén milyen lesz a vitamin- és az ásványianyag-ellátottsága, illetve mely táplálékkiegészítő anyagok, gyógynövények segíthetik a még jobb egészségi állapot elérését.

Ezen kutatások eredményeit felhasználva fejlesztette ki a CaliVita International cég az Európában ma is a legkorszerűbbnek tekinthető vércsoport specifikus multivitamin és gyógynövény összetevőkből álló készítményét. Ezek a készítmények, amellett, hogy tartalmazzák a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, azok mennyiségénél figyelembe veszi az egyes vércsoport igényeit is, sőt mindezek mellett tartalmazza azokat a gyógynövényeket, amelyek az adott vércsoportban leggyakrabban előforduló betegségek megelőzését segítik.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385