Calcium Magnesium PLUS

Calcium Magnesium PLUS – A csontépítő

 

Világunk folyamatosan változik. A gyors fejlődés, a tudományos és technikai újdonságok bennünket is arra ösztönöznek, hogy a lehető leghatékonyabbá tegyük termékeinket. A CaliVita lépést tart a fejlődéssel. Tagjaink kérésének is megfelelve a jól ismert és kedvelt Calcium Magnesium PLUS készítményt továbbfejlesztetve bővítjük termékpalettánkat. A Calcium Magnesium PLUS kalcium és magnézium mellett D3-vitamint is tartalmaz.

Köztudott, hogy szervezetünknek szüksége van a kalciumra és magnéziumra az egészséges csontok és erős fogak felépítéséhez, fenntartásához. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a kalcium különösen a D-vitaminnal kombinálva segíthet megelőzni a csontok leépülését. Ha étrendjében nem szerepel elegendő kalcium, hasznos lehet kalcium tartalmú étrend-kiegészítő készítmény alkalmazása.
Összegyűjtöttük a csontok szerkezetének egészséges fenntartásával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket Prof. MUDr. Miloslav Janovec Dr. Sc. ortopéd szakorvos válaszolt meg.

 

– Mi befolyásolhatja a csontok egészséges szerkezetét, illetve ennek megtartását?
– A csontok törékenységének kockázatát növelheti a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a feketekávé, illetve olyan italok fogyasztása, melyek nagyobb mennyiségben tartalmaznak foszfátokat (pl. a kóla). Hasonló hatása lehet az alultápláltságnak, a fehérjehiányos étrendnek, valamint a mozgásszegény életmódnak. Ha ez tartósan fennáll, továbbá egyéb (pl. hormonális) tényezők is hosszabb ideig közrejátszanak, kialakulhat a ma már népbetegségként számon tartott csontritkulás (osteoporosis).

 

– Milyen tünetei vannak a csontritkulásnak (osteoporosis)?
– Az osteoporosis fájdalommentes és nem jár specifikus külsőleges tünetekkel. Azonban már egy csonttörés vagy repedés is figyelmeztető jel lehet, és megfelelő alkalom arra, hogy kivizsgáltassuk magunkat egy osteoporosis megelőzésében és kezelésében jártas kezelőorvossal.

 

– Hogyan előzhető meg az osteoporosis kialakulása?
– Az osteoporosis prevenciójával és kezelésével kapcsolatos legújabb irányelvek szerint a rendszeres kalcium- és D3-vitamin-fogyasztás alapvető fontosságú. A kalcium nem szívódik fel, ha a testben nincs elegendő mennyiségű D-vitamin, melynek hiánya nagyon gyakori például idősebb embereknél. Ugyanis a bőr D-vitamint generáló kapacitása a korral jelentősen csökken, ugyanakkor kevés olyan táplálék létezik, amely D-vitamint tartalmaz.

 

– Szinte kizárólag női betegségnek tartják a csontritkulást. Mennyiben igaz ez?
– Nem csupán a nők, hanem a férfiak is szenvedhetnek csontritkulásban, bár az osteoporosisos férfibetegek száma valóban kevesebb. Általánosságban azt lehet mondani, hogy 3 osteoporosisban szenvedő nőre 1 osteoporosisos férfi jut.

 

– Mit ajánlana az osteoporosis megelőzésére?
– Az osteoporosis leghatékonyabb megelőzési módszere a kiegyensúlyozott, változatos, kalciumban, magnéziumban gazdag étrend, illetve az aktív életmód. Sajnos ismerünk olyan élethelyzeteket, amikor ez nem kivitelezhető (pl. laktózintolerancia, szigorú, hosszan tartó fogyókúrák, illetve a változó kor utáni időszak, amikor elsősorban hormonális változások miatt csökkenhet a csontállomány). Ilyenkor érdemes jó minőségű étrend-kiegészítő készítményt választani. Ebben az évben vezeti be a CaliVita Calcium Magnesium PLUS nevű készítményének D-vitaminnal kiegészített, továbbfejlesztett változatát, a Calcium Magnesium PLUS-t. A Calcium Magnesium PLUS kalciumot, magnéziumot és D3-vitamint tartalmaz, amely teljesen megfelel az általános, korszerű osteoporosis-prevencióval, illetve -kezeléssel szemben támasztott követelményeknek.

 

Hogyan kell a Calcium Magnesium PLUS-t alkalmazni?
A Calcium Magnesium PLUS 500 mg kalciumot tartalmaz egy kapszulában, így ebből a termékből prevenciós célokra naponta két kapszulát ajánlok bevenni, illetve, ahogyan az orvos ajánlja. Az osteoporosis kezelésének kiegészítésére pedig rendszeres, megszakítás nélküli alkalmazását ajánlom. Az osteoporosis kezelése hasonló a magas vérnyomás kezeléséhez, amit soha nem lehet abbahagyni, mert az a vérnyomás ismételt emelkedését okozná. Ugyanez érvényes az osteoporosis kezelésére is.

 

FIGYELEM!
·        A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, az egészséges életmódot, valamint az orvos által előírt kezelést. Panaszok esetén minden esetben kérje ki orvosa véleményét!

 

Prof. MUDr. Miloslav JANOVEC Dr. Sc.