Rhodiolin – feszültségmentesen a kiegyensúlyozott mindennapokért

A Rhodiola rosea a kelet-európai és az ázsiai népek által évezredek óta ismert. A népgyógyászatban előszeretettel használt növény.

Rhodiola rosea és a nyugodt életTibetben már 1200 évvel ezelőttről is vannak írásos feljegyzések az “aranygyökér”, vagy másnéven “sarki gyökér” gyógyító hatásáról.

Alkalmazták rossz hangulat ellen, krónikus fáradtság ellen, a nagy magasságokban jelentkező hegyi betegség ellenszereként, és mint serkentőszert, a munkateljesítmény javítására is.

A modern kor emberének azonban sokkal inkább a stressz okozta tünetek enyhítése, az általános roboráló, antidepresszáns és adaptogén hatása keltette fel érdeklődését.
A múlt században már tudományos igénnyel vizsgálták a Rhodiola rosea kivonatát. Megfigyeléseik alapján adaptogénként kategorizálták. A Rhodiola rosea hatóanyagai erősítik a szervezet ellenálló-képességét a stressz-reakciókat kiváltó fizikai, kémiai, biológiai hatásokkal szemben.

Az utóbbi évek kutatási eredményei megerősítik, a Rhodiola rosea az idegpályák ingerület átviteli képességére, a központi idegrendszerre és a keringési rendszerre gyakorolt pozitív hatását.

A Rhodiola rosea egy különleges adaptogén. Jó néhány olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyek a többi adaptogén fölé helyezik ezt a gyógynövényt. Adaptogén hatásának köszönhetően fogyasztója másképp értékeli az élethelyzeteket.
Az egyik legjelentősebb szerepe ezért a stressz moduláció, mert homeosztázist (egyensúlyállapotot) hoz létre a szervezetben. A Rhodiola rosea ezáltal javítja, vagy visszaállítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását,elősegíti az immuntoleranciát (felismeri az „önmaga” és „nem önmaga” közti különbséget) és egy mindig éber immunfelügyeletet hoz létre.

  • Azoknak, akik mindennapjaik során fokozott stresszhatásnak vannak kitéve.
  • Testi és/vagy szellemi megerőltetés esetén.
  • Az általános energiaszint, illetve a megfelelő koncentráció fenntartására.
  • A szervezet ellenálló képességének javítására.
  • Enyhébb alvásproblémák esetén (elalvás, átalvás elősegítésére).

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385