Resveratrol Plus

A rezveratrol (resveratrol) növényi eredetű hatóanyag, megtalálható a vörös szőlő héjában, így a vörösborban is. A rezveratrol egy erős antioxidáns hatású polifenol. A Resveratrol Plus (CaliVita) kapszula az alkalmazott extrakciós eljárás révén nagy tisztaságban (95%) tartalmazza a rezveratrolt!

Az Ohioi Egyetem kutatásából kiderül, hogy ez a vörösborban található fontos összetevő a szívizomzat kóros megkeményedését is meggátolja.

Magas vérnyomás vagy a szívelégtelenség miatt a szív bizonyos sejtjeinek (az ún. fibroblasztoknak) túlműködése jöhet létre. Ilyenkor ezek a sejtek a normálisnál nagyobb mennyiségű kollagént termelnek, és ún. fibrózis jön létre, melynek következtében a szívizomszövet megmerevedik, megkeményedik, és nem képes a vért hatékonyan az erekbe pumpálni.

A vörösborban természetes módon megtalálható rezveratrol  erős antioxidáns azaz hatékonyan semlegesíti a sejtekre káros agresszív molekulákat, az ún. szabadgyököket, de korábbi kísérletek alapján számos egyéb biológiai hatása is van. Ilyen többek között a gyulladásgátló hatás, a vérrögök kialakulásának megakadályozása (csökkenti a vérlemezkék összecsapzódását), a nitrogénmonoxid-termelés fokozása, az érfalakra ettől függetlenül is kifejtett értágító hatás, a koleszterinszint csökkentése, sőt a daganatellenes hatás (pl. kísérletekben leukémiasejtek szelektív ölése-gátlása).

Mindezen pozitív hatások mellett  az Ohio Állami Egyetem (USA) kutatói legutóbbi kísérleteik során azt tapasztalták, hogy ha patkányok szívének fibroblasztjait rezveratrollal kezelik, gátolható a fibrózis kialakulása.

Azt nem tudni pontosan, milyen mennyiségű rezveratrol szükséges a jótékony hatás eléréséhez, hiszen a szőlők antioxidáns-tartalma függ a szőlőfajtától és a szüretelés idejétől is. Az azonban bizonyos, hogy a mértéktartó borfogyasztás (személytől függően napi 1,5-3 deciliter) nem káros, hiszen a rezveratrol minden vörösborfajtában megtalálható. A mértéktelen fogyasztás azonban (főleg cigarettával együtt) éppen ellentétes hatást ér el: növeli a szívinfarktus, a szív- és érrendszeri megbetegedések, egyes daganatos megbetegedések (főképp a máj- és szájüregi daganatok), valamint egyéb májbetegségek és az idegrendszer károsodásának esélyét.

A rezveratrol védő hatását a legbiztonságosabban és megfelelően nagy mennyiségben a gyógyszergyári minőségben gyártott étrend-kiegészítők fogyasztásával érhetjük el, mellőzve az alkohol káros hatásait!

A rezveratrol folyamatos szedése jelentősen csökkentheti a szívinfarktus előfordulásának esélyét, csökkentheti a szívizomelhalás nagyságát.

Rendszeres fogyasztással tapasztalható a vérnyomás csökkenés, a koleszterinszint csökkenés, az érelmeszesedés mérséklődése, és a retina vérellátásának fokozásával a látásélesség javulása.

 

Szőlőmag

A szőlőmag az OPC (Oligomer proanthocyanidin complex) leggazdagabb forrása a Föld összes növénye közül. Az OPC az egyik leghatásosabb szabadgyök-söprögető, ami megszünteti a szabad gyökök által okozott láncreakciókat és megakadályozza az emberi sejtek és szövetek károsodását.
A szőlőmag kivonat képes áthaladni a véragy gáton és segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. Hasonlóképpen megelőzi a szívbetegséget és a többi olyan bajt, ami a véráramlás javításával gyógyítható. A szőlőmag kivonat segíteni tud azoknak is, akiknek valamilyen allergiájuk van azáltal, hogy kapcsolódik a gyulladásos folyamatoknál felelős enzimek fehérje receptoraihoz és így gátolja a hisztamin felszabadulást, ami az allergiás tünetek csökkenését okozza.

Az OPC blokkolja a proteáz és a kollagenáz enzimeket, így csökkenti az izületi gyulladást, a püffedést és a fájdalomérzetet is. Cukorbetegeknél a retinopathia és a neuropathiás szövődmények jelentősen csökkennek 100 mg / nap szőlőmag kivonat adagolását követően (6 hét kezelés után). Az OPC érfalakra gyakorolt hatásának köszönhetően segít a visszeres és aranyeres panaszokon is. Ezeken túlmenően szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását.
Egészében véve hozzájárul az emberi élettartam meghosszabbításához. Különösen ajánlott azok számára, akik sokat ülnek a számítógép képernyője előtt.
Hatására csökken a szemgyulladás, nő a szem alkalmazkodó, és látóképessége valamint a kontrasztérzékenység.

A Kalifornia Egyetem (Davis, USA) az ígéretes megelőző kísérletek után most klinikai kísérlettel igazolták, hogy a szőlőmag-kivonat jó hatással van a metabolikus szindrómában ( magas vérnyomás, hasi elhízás, magas koleszterin- és vércukor szint ) szenvedőkre.

Egy hónapon át szedett három kísérleti csoport vagy placebót (hatóanyag nélküli készítményt) vagy 150 milligramm, illetve 300 milligramm szőlőmag-kivonatot . Mindhárom csoport tagjai olyan személyek voltak, akiknél orvos diagnosztizálta a metabolikus szindrómát. A készítmény (illetőleg a placebo) bevétele után 12 órával mérték a vérnyomást.

Mindkét szőlőmag-kivonatot szedő csoportban a vérnyomás csökkenését észlelték, a szisztolés vérnyomás átlag 12 higanymilliméterrel , a diasztolés átlagosan 8 higanymilliméterrel csökkent .

Ezen felül a 300 milligramm szőlőmag-kivonatot szedő csoport tagjainál az LDL koleszterin (“rossz” koleszterin) érték is csökkent .

“Minél magasabb volt a kezdő érték, annál nagyobb lett a csökkenés a kísérlet végére” – mondta a kutató, és hozzáfűzte: “A szőlőmag-kivonatot az FDA (Food and Drug Administration – Élelmiszer- és Gyógyszer Hatóság) biztonságos nak fogadta el, mellékhatása nincs .”

 

Coenzim Q10

A Q10 a májban termelődik, de a táplálkozással is jut a szervezetbe. Sajnos a szervezeten belüli szintézis már a 30-40-es években csökkenni kezd, és a kor előre haladtával fokozatosan csökken.  A Q10 előállításához néhány vitamin (folsav, C-vitamin, B6 és B12 vitamin) és nyomelem megfelelő mennyiségű jelenléte is szükséges. Így a nem megfelelően táplált szervezetben Q10 hiány is könnyebben kialakul. Emellett a stressz, a fokozott szellemi- és fizikai igénybevétel megnöveli a Q10 igényt is. További csökkenést okozhatnak egyes gyógyszerek is, mint például egyes koleszterinszint csökkentők és vérnyomás csökkentők (béta blokkolók).   Egyre nagyobb hangsúlyt kell tehát helyeznünk a étrend kiegészítésével történő külső bevitelre az középkorú és idősebb egészségeseknél és betegeknél egyaránt.

Noha a Q10 alapvető feladata a sejtszintű bioenergetika javítása és az oxidatív stressz ellensúlyozása, számos betegségben alkalmazzák a gyógyszeres kezelés hatékony kiegészítéseként.

A koenzim Q10 egyik legjobban dokumentált alkalmazási területe a szívbetegség, azon belül is a kardiomiopátiák. Ilyenkor a Q10 nagy dózisú szedése javít a csökkent szívpumpa funkción, csökkenti a fáradékonyságot, a légszomjat és a mellkasi fájdalmat. Fontos szerepe lehet a magasvérnyomás kezelésében is.

Néhány neurodegeneratív betegség hátterében is az anyagcsere és az energia egyensúly felborulása áll, így ilyenkor is hatékony kiegészítő lehet a Q10, csakúgy mint a cukorbetegeknél, hiszen védi a hasnyálmirigy béta sejtjeit a szabadgyököktől (antioxidáns!) és javítja az inzulinnal szembeni érzékenységet, ezáltal csökkentve a vércukorszintet. Természetesen mindez a korrekt gyógyszeres kezelés kiegészítőjeként javasolt.

Erős antioxidáns hatásáról is jól ismert. A Q10 megdöbbentő hatása megfigyelhető a fogíny betegségeknél is, mint például a fogínysorvadás.

Ugyancsak helyes ha egyébként makk egészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erőkifejtésre szánják el magukat, például erősen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

 

Mennyi Q10-et érdemes szedni?

Egészséges embereknél napi10-30 mg bevitele ajánlott az energiatermelés fokozására és a betegségek megelőzésére. Sportolóknak a nemzetközi hírű Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30-60 mg adható, ami jelentősen növeli teljesítményüket. Terápiás dózisa a szakirodalom szerint akár napi 120-360 mg is lehet, ezt azonban a kezelő orvossal történt konzultáció alapján adagoljuk.

Ne feledjük el azonban, hogy a Q10 más antioxidánsokkal együtt szedve hatékonyabb!!!

 

Kinek ajánljuk a Resveratrol Plus-t?

 • Magas vérnyomás esetén
 • Szívinfarktus utáni állapotban
 • Magas koleszterin szint esetén
 • Érelmeszesedés esetén
 • Megelőzésre, ha a családban szív-és érrendszeri betegség már előfordult
 • Időskori látásproblémák esetén (szürkehályog, macula degeneráció)
 • Izületi gyulladás esetén
 • Allergiásoknak
 • Sportolóknak
 • Cukorbetegeknek
 • Túlsúllyal küszködőknek ( metabolikus X szindróma – prevenció!) –akkor is ha nem fogyózik!
 • Visszérrel, aranyérrel küszködőknek

 

Lehet Omega 3-mal, Garlic-kal, Zen Thonic-kal és C 300 Plus-al, vagy C 1000-el kombinálni.

Komoly eredmények várhatók!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385