Power Mins – ásványi anyag komplex

A nélkülözhetetlen ásványok ereje

E régóta közkedvelt komplex ásványianyag-készítmény népszerűsége bevezetése óta töretlen a CaliVita termékpalettáján. Nem ok nélkül, hiszen kiemelkedő minőségű termékünk összetétele ideális ásványianyag-kiegészítést jelent a mindennapokban.

Jól tudjuk, hogy a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek a vitaminok, aminosavak, antioxidánsok, az egészséges bélflórát fenntartó probiotikumok és a többi esszenciális építőelem. Az ásványi anyagok – hasonlóan a vitaminokhoz – ilyen nélkülözhetetlen alkotói testünknek, és ugyanúgy külső forrásból kell a szükségleteinket fedeznünk.

A felszívódó kalcium 99,5%-a a csontokban és a fogakban raktározódik el, a többi pedig létfontosságú alkotója lesz a vérplazmának. Részt vesz a véralvadási folyamatokban, az izmok összehúzódásában (ne csak a vázizmokra gondoljunk, hanem a légzőizmokra vagy éppen a szívizomra), miközben naponta 1000 mg cserélődik ki. Pótlása ezért kiemelten fontos, hiszen csontjaink raktárként működnek, ami legkésőbb 30 éves korunkig tud „bővülni”, majd egy egyensúlyi állapot után elkezd leépülni. A kalcium mindennapos kielégítő pótlása tehát nem csak a napi anyagcserénk normális működése szempontjából fontos, de csontjaink védelme miatt is. Újabban az egészséges testtömeg elérésében betöltött szerepét is vizsgálják, mivel több klinikai vizsgálat szerint a kalciumpótlás hatékonyan támogatta a fogyókúrás étrendet. Sokaknak pedig a házipatika szerves része, mert segíthet az allergiaszezonban a kellemetlen tünetek enyhítésében.

A magnézium a kalciumhoz hasonlóan rendkívül sokféle feladatot lát el a szervezetben. Építőeleme több száz enzimnek, részt vesz az energiatermelő folyamatokban és a fehérjeszintézisben, hozzájárul a szív- és érrendszer, illetve az izmok egészséges működéséhez. Hiányában jellemzően izomgörcsök, éjszakai lábikragörcsök fordulhatnak elő.

A cink fontos antioxidáns elem, melynek jelenléte nélkülözhetetlen a szabad gyökök elleni küzdelemben. Az immunrendszer működésében is részt vesz az immunsejtek kifejlődésének serkentésével.

A vas a vérképzésben és az oxigénszállításban játszik alapvető szerepet. Krónikusan fennálló hiányában működésképtelen vörösvértestek jönnek létre, a szövetek oxigénellátása pedig elégtelenné válhat és klasszikus vashiányos vérszegénység alakulhat ki. Ez a WHO korábbi becslése szerint a gyerekek, idősek és főleg a nők legalább 10-20%-át érinti világszerte.

A jód talán az egyik legismertebb ásványi anyag, eléggé köztudott tény, hogy a pajzsmirigy működésében esszenciális szerepet játszik. Azzal már kevesen vannak tisztában, hogy Európa bizonyos részein legalább enyhe fokú jódhiány jellemző. Ennek következtében az optimális jódbevitelre fokozottan kell figyelni, mert a pajzsmirigy működése befolyásolja a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserét is. Kevésbé ismert, de a pajzsmirigyhormonok normális termelésében nagy szerepet játszik még a szelén, mely emellett az immunrendszert is támogatja.

A króm gyakori összetevője a testtömeg-csökkentést támogató készítményeknek a mindennapi anyagcserében betöltött szerepe miatt, ugyanis befolyásolja a szénhidrát-anyagcserét (ezen keresztül pedig a fehérje- és zsíranyagcserét is), egyes tanulmányok szerint a szénhidrátéhséget is képes csillapítani.

A mangán legalább annyira sokrétű szerepet tölt be a szervezetben, mint az előzőleg említett ásványi anyagok. Részt vesz az energiatermelő folyamatokban, a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a csontok egészséges szerkezetének fenntartásában. Hatékony antioxidánsként a sejtek védelmét is támogatja.

Látható, hogy ezek a szinte felfoghatatlanul apró elemek rengeteg folyamatban vesznek részt, ezért mindennapos pótlásuk kiemelten fontos. Nyáron különösen, mert a fokozott verejtékezéssel jelentős mennyiségű ásványi anyagot vesztünk, amit pótolni kell szervezetünk normális működése érdekében!

Tudta, hogy az ásványi anyagoknak jelentős szerepük van a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában és szükség esetén a lúgosításában is?

Figyelem!

  • A készítmény nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385