Omega 3 koncentrate

Tudósok régóta igyekeznek megválaszolni a kérdést, van-e összefüggés az étrend és a szív valamint érrendszeri betegségek kialakulása között. Ha igen, miféle? Dyerberg és munkatársai azt a felfedezést tették, hogy a grönlandi eszkimók körében igen alacsony a szív-érrendszeri megbetegedések száma, zsírokban gazdag étrendjük ellenére.

A fejlett országok lakói Európától Amerikáig úgyszintén rengeteg fehérjét és zsírt fogyasztanak, az egészségüket mégis jobban fenyegetik a szív-érrendszeri betegségek. Mi erre a magyarázat? A különbség abban rejlik, hogy az eszkimók étrendjében található nagy mennyiségű fehérje és zsír a tengerből származik, és nagy mennyiségű telítetlen, úgynevezett omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Tengeri halak fogyasztásával az eszkimók legalább tízszer annyi omega-3 zsírsavat juttatnak a szervezetükbe, mint a közép-európaiak.

A megfelelő mennyiségű (5-8 gr naponta) omega-3 zsírsavak fogyasztása igen hasznos, hiszen hozzájárulnak a normál vérnyomás- és a vér normál triglecerid szintjének a fenntartásához, valamint elősegítik az egészséges szív- és agyműködést. A látást úgyszintén támogatják.

Az omega-3 zsírsav (pontosabban a dokozahexaénsav – DHA) az embrió számára is rendkívül fontos, hiszen szükség van rá az idegrendszer normál kialakulásához. Fogyasztása várandós édesanyák számára ezért erősen javasolt. Mi több, a DHA szintje tizennyolc éves korig fokozatosan emelkedik az agyban, így annak bevitele még gyerekkorban is kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel támogathatja a kognitív teljesítményt, a tanulási képességet és a memóriát.

A CaliVita Omega 3 concentrate nagy dózisú EPA és DHA omega 3 zsírsavakat tartalmaz, koncentrált, megtisztított halolaj formában. A kis kapszulákat könnyebb lenyelni, ezáltal szedése kényelmesebb az idősek, gyerekek és a terhes anyák számára.

 

Kinek ajánljuk?

  • Szív- és érrendszeri, valamint vérnyomásproblémákkal küzdőknek, illetve akiknek fontos ezek egészségének és normális működésének a fenntartása.
  • Kismamáknak és gyerekeknek, a magzat, illetve a gyermek idegrendszerének normál fejlődéséhez.
  • Azoknak, akik a gyulladásos betegségekkel (például ízületi gyulladásokkal) való küzdelemben szeretnék támogatni szervezetüket.
  • Zsírszegény diétát tartóknak, fogyókúrázóknak.
  • Mindenkinek, aki látásának és idegrendszerének egészségét szeretné megőrizni.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385