Liquid Chlorophyll – folyékony lúgosító

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap a lúgosítás, testünk méregtelenítése, melyhez az egyik legkiválóbb segítség a klorofill lehet.

 

A CaliVita Liquid Chlorophyll* terméke nagyszerű segítséget nyújt lúgosító, méregtelenítő, valamint fogyókúrák esetén.**

A klorofill egy porfirinvázas, magnéziumtartalmú zöld vegyület, melyet a növények zöld festékanyagaként jegyeznek. Valamennyi zöld növényben megtalálható, például a zöld levelű kerti növényekben (brokkoli, saláta, káposzta, petrezselyem stb.), az algákban, illetve számos egyéb növényben (lucerna, csalán stb.) is. Neve a görög chloros = zöld és phyllon = levél szavakból ered. Kémiai szerkezetének leírásáért dr. Richard Willstatter 1915-ben Nobel-díjat kapott. Miután tizenöt évvel később egy másik tudóst, dr. Hans Fishert szintén Nobel-díjjal jutalmaztak a hemoglobin kémiai szerkezetének kutatásáért, nagy megdöbbenést keltett az a felfedezés, hogy a két vegyület rendkívüli mértékben hasonlít egymáshoz. Míg a hemoglobin vasiont, a hozzá rendkívül hasonló klorofill magnéziumiont tartalmaz.

A klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a népi gyógyászatban a rossz lehelet és a kellemetlen testszag elűzésére, a széklet/vizelet szagának közömbösítésére, méregtelenítésre, sőt, még sebek fertőtlenítésére is.
Manapság
a klorofill alkalmazása ennél sokkal szerteágazóbb, jelenleg is számos kutatást végeznek vele kapcsolatban. Élelmiszerként, étrend-kiegészítőként leginkább méregtelenítésre és kiváló lúgosító hatása miatt alkalmazzák. Jellemzően lucernából vonják ki. A lucerna a klorofill egyik leggazdagabb forrása, emellett nagy mennyiségben áll rendelkezésre. Gazdag fehérje-, karotin-, A-, D-, E-, B6- és K-vitaminforrás, valamint számos enzimet is tartalmaz.

A klorofill emellett nagyon erős antioxidáns hatással is rendelkezik, mely által hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez. Ezen hatásaiból adódóan a klorofill bármilyen lúgosító diéta hatékony kiegészítője lehet még olyanok számára is, akik nem szoktak nagyobb mennyiségű lúgosító élelmiszert (például. zöldséget) enni. Nagyon jól beilleszthető a tavasz közeledtével egyre ajánlottabb méregtelenítő kúrákba, de számos egyéb hatása miatt önmagában is fogyasztható. Általában élénkítő szerként, emésztést segítő és kiváló belső dezodoráló hatása miatt alkalmazzák előszeretettel.
A Liquid Chlorophyll egy folyékony, lucernából származtatott klorofillt tartalmazó termék. Alkalmazása során naponta egy kiskanálnyi mennyiség (kb. 5 ml) ajánlott, mely egy háromtagú családnak több mint egy hónapig elegendő! Általában vízzel vagy teával hígítva tanácsos bevenni, de mivel mentaolajat tartalma, kellemes, „zöld” íz kölcsönöz a terméknek, akár töményen is fogyasztható a nap bármelyik szakában. Külsőleg apróbb horzsolások ecsetelésére, valamint gargalizálásra ajánlható.
Bár a klorofill alkalmazása biztonságos, mellékhatásoktól mentes, használata során előfordulhatnak enyhe emésztőrendszeri panaszok (émelygés, lágyabb széklet), illetve a székletet, vizeletet zöldre festheti, valamint zöldes elszíneződést okozhat a nyelven. Terhes és szoptató anyáknak nem ajánlott, mivel esetükben nem végeztek még kellő számú vizsgálatot.

* Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Felnyitás után hűtve tárolandó! Használat előtt rázza fel!
** Lúgosító és méregtelenítő, valamint fogyókúrák alatt a szakszerűen megtervezett, egészséget nem károsító kúrák értendők! A tudományosan nem kellőképp megalapozott módszerek követése egészségügyi kockázatot hordozhat!

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385