C 1000 plus – Mega dózisú C vitamin

c 1000 p

A C1000 Plus megadózisú, elnyújtott felszívódású C-vitaminnal és annak hatását fokozó, biotermesztésből származó csipkebogyóval támogatja immunrendszerünk védekezését minden olyan kritikus időszakban, amikor szervezetünknek erre a legnagyobb szüksége van.

Ezenfelül hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és segíti a vérerek, a csontok, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr egészségének a megőrzését.

A C-vitamin nem csak vitaminként támogatja egészségünket, de antioxidánsként is jótékony a szabadgyökök elleni védekezésben.

Mik is a szabadgyökök?
Annyiszor halljuk, hogy védekezni kell ellenük, de nem biztos, hogy tudjuk, miért.

A szabadgyökök olyan molekulák, amik sejtjeink anyagcseréje során keletkeznek. Védekezni akkor kell ellenük, ha a szükségesnél nagyobb mértékben vannak jelen szervezetünkben. Mivel nagyon erősen reakcióképesek, kárt tudnak okozni sejtjeink érzékeny pontjain. Ez lehet a sejtfal, ahol például a telítetetlen zsírsavakat tudja telítetté alakítani; a DNS, ahol egy-egy kötést felszakít, vagy beleszól épp egy osztódási vagy regenerálódási folyamatba, nagyobb léptékben fehérjéink szerkezetébe vagy ereink egészségébe!

Miért lehet több szabadgyök a szervezetünkben, mint a „normális”?
Azért, mert városban élünk, ahol szennyezett a levegő. Azért, mert rengeteg vegyi anyag ér minket, észrevétlenül, permetezett ételeinken, ivóvizünkön, kozmetikumainkon keresztül. Mert a rohanásban pont az étkezésre nem figyelünk, vagy épp nem is tudjuk, hogyan kellene egészségesen étkezni. Azért, mert káros napsugárzás ér minket. Mert dohányzunk. Azért, mert stresszes életet élünk. Ezek mind nehezen vagy egyáltalán nem kikerülhető tényezők, viszont több szabadgyök képződéshez vezetnek.

Nekünk is tenni kell sejtjeink védelméért!
A C-vitamin amellett, hogy antioxidánsként semlegesíti a szabadgyököket, képes más antioxidánsokat, mint például az E-vitamint, regenerálni. Ez azt jelenti, hogy az E-vitamin molekula, ami már egyszer kivédte egy szabadgyök támadását, később ismét képes védelmet nyújtani. Az egyik leggazdagabb C-vitaminforrásként számon tartott csipkebogyó emellett tartalmaz bizonyos bioflavonoidokat is, melyek szintén segítséget nyújtanak sejtjeink védelmében.