Bee Power – méhpempő

FL0042_n

A méhpempő egy különleges anyag, ami csak a méhkirálynőt illeti meg. A méhpempőt a dolgozó méhek különítik el a méhkirálynő számára, amely annak fejlődését és növekedését szolgálja. Nélküle a királynő csak egy lenne a szorgos kis méhecskék közül, és csak 6 hétig élne. A méhpempőnek köszönhetően azonban 4-6 évig él!

A méhpempő jótékony hatásai

A méhpempő nagyon sokrétű, viszont pozitív hatásait közel sem aknázzuk ki eléggé. Számos jótékony tulajdonsága közül gyulladásgátló, baktériumölő hatását érdemes kiemelni, amely télen igen aktuális lehet.

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a méhpempő gátolhatja a baktériumok szaporodását, szinte az összes törzzsel szemben kiváló antibakteriális hatást tapasztaltak. A víruskultúrákkal végzett vizsgálatok során megállapították, hogy a méhpempő jó vírusellenes hatással bírhat, különösen az influenzavírusokkal szemben. A méhpempőben található 10-H2DA nevű anyag 2 féle gyulladásos mechanizmust is gátolhat. Igazolást nyert az is, hogy a méhpempő a pantoténsavval együtt csökkentheti az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit azáltal, hogy támogatják a mellékvesék működését.

Minek köszönhetjük áldásos hatását?

A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Megtalálható benne a teljes B-vitamin család, ezenkívül ásványi sók és nyomelemek (pl. kén, mangán, nikkel, kobalt) alkotják. Természetes forrása az A-, C-, D- és E-vitaminnak, folsavnak, ásványi anyagoknak, enzimeknek és 18 féle aminosavnak.

További jótékony hatásai közül csak néhányat említve:

  • Erősítheti az immunrendszert, kiváló betegség utáni lábadozás idején.
  • Szabályozhatja a koleszterinszintet.
  • Kiválóan alkalmazható a szervezet felfrissítésére, erősítésére.
  • Segítséget nyújthat a menstruációs ciklus szabályozásában és a fogantatásban.
  • Antioxidáns hatásánál fogva akadályozhatja a vérrögök kialakulását az erekben.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385