CoQ10 Lozenges

CoQ10 Lozenges Gyorsabb és hatékonyabb felszívódással

A termék alkalmazása minden olyan esetben javasolt, amikor az alsó béltraktusban gátolt vagy csökkent az emésztés és felszívódás. A hagyományos koenzim-Q10-zel szemben a szublingvális koenzim-Q10 koncentráltabb, 30 mg-os dózisú, mely a száj nyálkahártyájáról szívódik fel, így azonnal a véráramba kerül, és ki tudja fejteni jótékony hatását. A szájon át alkalmazott hatóanyagok a bélbôl történô felszívódás után a májba kerülnek, és kisebb nagyobb mértékben metabolizálódhatnak, vagyis mire a hatóanyag a rendeltetési helyére kerül, mennyisége lecsökkenhet. A nyelv alól felszívódó CoQ10 „kikerüli” a májat, ezért az ebből adódó veszteség nélkül jut a szervezetbe. A  CoQ10 Lozenges másik nagy előnye a szájüregben kifejtett jótékony hatása. Ugye Ön is észrevette már, hogy a CoQ10 a szájápolásban is egyre népszerűbb hatóanyag? A  CoQ10 Lozenges alkalmazásával egyszerre nagy dózisú CoQ10- hez juttathatja szervezetét, mely ugyanígy közvetlenül fejti ki jótékony hatását a szájra és a fogínyre is. Koenzym Q10, az egészségesek és betegek nélkülözhetetlen segítője

A Koenzym Q10 annak idején igazi csodaszerként vonult be a köztudatba. Eleinte még szívgyógyszerként vezették be Japánban, később már étrend-kiegészítőként szolgálta és szolgálja ma is emberek millióinak egészségét az életkorral járó energiacsökkenés és öregedés kompenzálásával.

Koenzym Q10, az egészségesek és betegek nélkülözhetetlen segítője

Mi a Q10?

A Q10 egy tirozin nevű aminosavból keletkező enzim, mely az energiatermelésben vesz részt a sejtek mitokondriumaiban. A táplálkozással felvett szénhidrátok, zsírok és részben a fehérjék ezekben a mitokondriumokban a koenzym- Q10 közreműködésével ATP-vé, azaz energiahordozóvá válnak. Ha a sejtnek energiára van szüksége, lebontja az ATP-t és felszabadítja az energiát. Minél magasabb a sejtekben található koenzim-Q10 szintje, annál több energiát képesek előállítani.  Érthető tehát, hogy Q10-hiányban a szervezet energiahiányos állapota alakul ki.

A Q10 a májban termelôdik, de táplálkozással is bevihetô a szervezetbe. Sajnos a szervezeten belüli szintézis már a 30–40-es években csökkenni kezd, és a kor elôre haladtával fokozatosan tovább csökken. A Q10 elôállításához néhány vitamin (folsav, C-vitamin, B6- és B12- vitamin) és nyomelem megfelelô mennyiségu jelenléte is szükséges. Így a nem megfelelôen táplált szervezetben Q10-hiány is könnyebben kialakul. Emellett a stressz, a fokozott szellemi és fizikai igénybevétel megnöveli a Q10- igényt is. További csökkenést okozhatnak egyes gyógyszerek is, mint például egyes koleszterinszint- csökkentôk és vérnyomáscsökkentôk (béta-blokkolók). Egyre nagyobb hangsúlyt kell tehát helyeznünk a étrend kiegészítésével történô külsô bevitelre a középkorú és idôsebb egészségeseknél és betegeknél egyaránt.
Noha a Q10 alapvetô feladata a sejtszintu bioenergetika javítása és az oxidatív stressz ellensúlyozása, számos betegségben alkalmazzák a gyógyszeres kezelés hatékony kiegészítôjeként. A koenzim-Q10 egyik legjobban dokumentált alkalmazási területe a szívbetegség, azon belül is a kardiomyopathiák. Ilyenkor a Q10 nagy dózisú szedése javít a csökkent szívpumpafunkción, csökkenti a fáradékonyságot, a légszomjat és a mellkasi fájdalmat. Fontos szerepe lehet a magasvérnyomás kezelésében is.

Néhány neurodegeneratív betegség hátterében is az anyagcsere és az energiaegyensúly felborulása áll, így ilyenkor is hatékony kiegészítô lehet a Q10, csakúgy, mint a cukorbetegeknél, hiszen védi a hasnyálmirigy béta-sejtjeit a szabad gyököktôl (antioxidáns!), és javítja az inzulinnal szembeni érzékenységet, ezáltal csökkentve a vércukorszintet. Természetesen mindez a korrekt gyógyszeres kezelés kiegészítôjeként javasolt.

Erôs antioxidáns hatásáról is jól ismert a Q10, E-vitaminnal kiegészítve sokkal erôsebben veszi fel a harcot a sejtjeinket károsító szabad gyökök ellen, így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és védi bôrünket is a napfény és a káros UV-sugárzások esetleges következményeitôl is. A Q10 megdöbbentô hatása megfigyelhetô a fogínybetegségeknél, mint például a fogínysorvadásnál is. Helyes, ha az egyébként makkegészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erôkifejtésre szánják el magukat, például erôsen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erôkifejtést igénylô sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agymuködésre is.

Mennyi Q10-et érdemes szedni?

Egészséges embereknél napi 10–30 mg bevitele ajánlott az energiatermelés fokozására és a betegségek megelôzésére. Sportolóknak a nemzetközi hírű Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30–60 mg adható, ami jelentôsen növeli teljesítményüket. Terápiás dózisa a szakirodalom szerint akár napi 120–360 mg is lehet, ezt azonban a kezelőorvossal történt konzultáció alapján adagoljuk.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ertical/public_html/wp-includes/functions.php on line 3385